Image description
Wonen in Sliedrecht
waar het leven goed is!

Wonen in Sliedrecht

Over Slydrecht

Sliedrecht is gelegen in de provincie Zuid-Holland. Het dorp aan de Beneden-Merwede telt zo'n 25.000 inwoners en behoort tot de Drechtsteden, waartoe ook Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht behoren. Het dorp werd in het jaar 1421 Over-Slydrecht genoemd, waaruit later de naam Sliedrecht is ontstaan. In de 18e eeuw kwamen er in Sliedrecht steeds meer aannemers die zich bezig hielden met grond- en dijkbewerking. Uit deze succesvolle groep aannemers ontstond uiteindelijk de baggerindustrie. Een industrie waar Sliedrecht tot op de dag van vandaag zeer bedreven in is.

Het gemak van voorzieningen

Sliedrecht kent enerzijds een dorps karakter en anderzijds veel voorzieningen en bedrijvigheid, zoals winkels, horeca, cultuur, scholen en verschillende soorten openbaar vervoer. Ook zijn er uitstekende medische voorzieningen, zoals het Albert Schweitzer ziekenhuis.
De kern van het dorp wordt gevormd in de Kerkbuurt, waar men gezellig kan winkelen en bij een van de plaatselijke cafés of restaurants kan neerstrijken voor een hapje en een drankje. Voor versproducten kun je iedere woensdag de markt bezoeken aan het Burgemeester Winklerplein. Voor de inrichting van je nieuwbouwwoning kun je heerlijk woonshoppen op de Sliedrechtse woonboulevard 'Nijverwaard', de trekpleister van de regio. Voor een middagje winkelen kun je ook naar het nabij gelegen Dordrecht of Gorinchem. Tevens ben je binnen een half uur met een directe treinverbinding, bus, waterbus of auto in Rotterdam!

Genieten van sport en buiten zijn

Oak op het gebied van sport en recreatie kun je je hart ophalen in Sliedrecht, vooral volleybal is een populaire sport. In 2017 is de nieuwe sporthal 'De Basis' geopend waar topvolleybal club Sliedrecht Sport haar thuiswedstrijden speelt. Daarnaast zijn bronbad De Lockhorst en de jachthaven populaire plekken om heerlijk te ontspannen en recreëren. De zwemplas Merwelanden is fijn om te zijn op een warme dag maar ook de strandjes van de Beneden-Merwede bieden water­en zwemplezier.
De mooie natuur aan de Beneden-Merwede verleidt je al snel tot een heerlijke wandeling of fietstocht. Even het dorp ontvluchten en de echte natuur opzoeken? Ook dat kan in de nabijheid! Met de fiets via de Baanhoekbrug het mooie achterland ontdekken of stap op de waterbus naar de de Hollandse Biesbosch waar je kunt genieten van een oase van groen en rust. Er is ook genoeg te zien en te beleven in het prachtige polderlandschap van de Alblasserwaard met haar mooie boerderijen. Er zijn genoeg fiets- en wandelpaden. Breng ook eens een bezoek aan Kinderdijk, heerlijk om doorheen te fietsen met haar historische molens.

https://mooiwonenmeteendijkgraaf.nl/verkoop.html

>
<