Image description
De Dijkgraaf
Een unieke plek om te wonen

De Dijkgraaf

Aan de rand van nieuwbouwwijk Baanhoek-West, grenzend aan deelgebied ‘Het Buurtschap’, worden zes twee-onder-een- kapwoningen en drie vrijstaande villa’s ontwikkeld. Baanhoek-West, in het westen van Sliedrecht gelegen, is een gezellige, jonge nieuwbouwwijk. De wijk heeft veel groen, speelplaatsen, water en is royaal opgezet. Ter hoogte van Baanhoek 471 bevindt zich de nieuwe locatie van De Dijkgraaf. De naam van het plan verwijst naar de locatie van het plan dat direct achter de dijk is gelegen. Het ‘kasteeltje’ van Baanhoek 469 geeft de naam van dit plan extra elan.

Alles in de buurt

Baanhoek-West biedt alle voorzieningen die je nodig hebt. Deze nieuwe wijk ligt gecentreerd tussen Sliedrecht en Papendrecht in. Wil je boodschappen doen voor het weekend of wat lekkers kopen voor je verjaardag? De supermarkt bevindt zich op een paar minuten fietsen op de Markt van Matena in Papendrecht. Hier kun je prima terecht voor de gezellige plantjesmarkt, de slager, fietsenmaker, slijter en apotheek. In dit gezellige winkelcentrum kun je ook een hapje eten of juist afhalen.
Eventjes de andere kant op ligt het centrum van Sliedrecht. Winkelen in de Kerkbuurt is genieten van leuke, gezellige en mooie horecabedrijven en de vele en breed gesorteerde winkels. In Baanhoek-West zelf zijn een basisschool en een kinderdagverblijf gevestigd en bij het medisch centrum kun je terecht voor allerlei vormen van zorg. De voorzieningen in de wijk breiden verder uit,
ook buurtbewoners organiseren inmiddels gezellige buurtactiviteiten met elkaar. De nieuwe sporthal ‘De Basis’ is naast de thuisbasis voor de lokale volleybalvereniging, ook een plek voor gymles en zaalsporten.

De Dijkgraaf woningen

situatie woningen Dijkgraaf

Een woningproject realiseren en aansluiten op de bestaande omgeving, waarbij het ontwerp toonaangevend moest zijn vanuit het concept ‘eenheid in verscheidenheid’. Dat was de ambitie van De Dijkgraaf volgens Jaap Brand van Brand I BBA Architecten. “Als je als ontwikkelaar en ontwerper allebei het beste wilt bouwen, dan kun je elkaar vinden en meerwaarde bieden en een geweldig product realiseren. Zo hebben wij als architectenbureau de samenwerking met Merwestreek ervaren”.

Jaap Brand: “Wij hebben ons laten inspireren door de jaren ’30 architectuur met oog voor detaillering licht en ruimte met hedendaags en modern comfort. De woningen hebben een moderne mansardekap. Dit type kap komt veel voor aan de dijk waardoor er een mooie eenheid ontstaat met de omgeving.” De opdracht was dan ook om woningen te ontwerpen die je niet overal tegenkomt. Met een ambitie van ambachtelijkheid en nostalgie. “Zo werden deze woningen ook destijds gebouwd. Met aandacht voor geborgenheid en beschutting. De woningen worden afgewerkt met verschillende natuurlijke materialen en kleuren. Hiermee krijgen de woningen allemaal een geheel eigen karakter waardoor iedere bewoner een unieke woning krijgt.”

Door de variatie van woningen in deze nieuwe wijk en dankzij de sterk verbeterde kwaliteit van de dijk verrijst hier een prachtige woonomgeving, waar binnen je een fijn thuis zult vinden.

situatie woningen Dijkgraaf